Droogvoeding / brokken 

Subcategorieën

 • Orijen Whole Prey
 • Meowing Heads
 • Katz
 • Royal Canin
 • Hill's Science Plan
 • Ziwipeak

  Luchtgedroogde kattenvoeding en cans

  Ziwipeak luchtgedroogde kattenvoeding en cans is een klasse apart als het over kattenvoeding gaat. Iedere kat is opgevoed met een "hard" brokje welke gefabriceerd is met veel granen aangevuld met beperkt vlees/vis meel. Gehydrateerd vlees is vaak de omschrijving hiervan. Een kat is van nature echter een pure aas eter, die het beste gedijd op een maaltijd rijk aan dierlijke eiwitten en vetten. Om reguliere kattenvoeding aantrekkelijker te maken, wordt het brokje voorzien van een vetlaag met veel geur en smaakstoffen.

  Granen, de meest gebruikte zijn tarwe, rijst, mais(meel) enz., zijn snelle koolhydraten waar de kat in het verteringsproces nauwelijks voeding uit kan halen en in het lichaam worden omgezet in vet en suiker. Dit verhoogd de risico's op bijvoorbeeld insuline resistentie en obesitas.

  Ziwipeak is voeding gemaakt van vers vlees/vis (minimaal 85%) aangevuld met groente, kruiden en visolie. ZiwiPeak wordt niet geperst of geexpandeerd tot eem brokje, maar gedurende ongeveer 18 uur langzaam bij maximaal 75 graden luchtgedroogd. Op deze manier blijven voedingsstoffen bewaard en wordt het vocht aan het voer onttrokken, op deze manier wordt een vers product met respect voor de ingrediënten bereid wat zonder koeling kan worden goed gehouden. Hierdoor blijft de naruurlijke zuurgraad in het maagdarm kanaal op een optimaal niveau. Aan de voeding wordt niets meer toegevoegd, alle ingredienten zijn op deze manier in de meest natuurlijke vorm beschikbaar en daarmee het meest zuivere voer dat te koop is. Alleen voeding met een gecompliceerde balans aan verschillende soorten puur niet ingevroren vers vlees kan hier mee worden vergeleken.

  Aan de luchtgedroogde stukjes wordt niet meer geknoeid. Niet met vet, smaak of geurstoffen. Het is daarom dat de kat het soms even moet leren eten. De acceptatie van conventionele kattenvoeding komt tot stand door de vetlaag die over de brokjes wordt gesproeid. Als u uw kat over wilt wennen kan dat het beste door de eerste dagen te mengen met ZiwiPeak Cans.

  De blikvoedingen van Ziwipeak zijn uniek dezelfde basis ingrediënten die in de luchtgedroogde voeding worden gebruikt worden ook gebruikt bij de bereiding van de blikken. De vlees en vis ingrediënten worden in eigen sappen op een lage temperatuur onder hoge druk gegaard. Hierdoor blijft de eiwit struktuur volledig behouden. Ziwipeak is het enige merk dat een "droogvoer" en een  "natvoer" met excact de zelfde samenstelling bereid. Hoe vaak wordt niet bij een dieet voeding een blikje of een kuipje gemengd met een geheel afwijkende samenstelling? De blikvoeding van ziwipeak is dus ook uitermate geschikt voor het tijdelijk gebruiken om de kat ZiwiPeak luchtgedroogd te leren eten.