....Wij verwachten binnenkort een nieuwe website, waarschijnlijk in de maand December.......Hondenbench is de grootste specialist in benches ................................... 
Nederlands
français
English
Waarom een bench gebruiken?
In de natuur graaft een wolf een hol en trekt zich terug bij gevaar. Ook wanneer een wolvin kleintjes krijgt trekt zij zich terug om zich veilig te stellen van roofdieren. Onze hond heeft ook behoefte aan een hol. Een bench is perfect voor deze behoefte van onze hond. De bench biedt hem veiligheid en kalmte zonder dat hij zich moet afzonderen van iedereen. Dankzij de tralies kan onze hond nog altijd waarnemen wat er rond hem gebeurd.

Honden die leiden aan scheidingsangst zullen zich beter voelen in hun bench. Zo moeten ze niet zo'n groot territorium in het oog houden. Een angstige hond kan uw meubelen beschadigen, net zoals een puppy die nog moet leren wat mag en wat niet. Een slechte gewoonte kan rap een normaliteit worden bij de jonge hond. Een correct gebruik van de bench kan dit genre van problemen vermijden. Een bench kan ook heel nuttig zijn voor de zindelijkheidstraining, in de natuur bevuilt een hond zijn eigen hol ook niet. De bench is opvouwbaar en neemt weining plaats in in uw auto. U kan uw hond gemakkelijk meenemen op vakantie, hij zal zich gemakkelijker voelen als hij zijn 'huisje' bij zich heeft.

De bench kan gemakkelijk in de auto gebruikt worden. Het is een perfect transportmiddel. De hond kan niets beschadigen in uw auto, hij kan de bestuurder niet storen tijdens het rijden. Als u een ongeval doet, zal uw hond minder snel verwond geraken als hij in zijn bench zit. Hij kan bijvoorbeeld niet door een of ander raam naar buiten gekatapulteerd worden. Als, door de impact, uw deuren openen, kan de hond niet de snelweg oplopen en zich bezeren in paniek.

Kort samengevat is de bench een praktisch middel in de educatie van uw hond. U geeft hem wat hij nodig heeft, een schuilplaats waar hij zich veilig kan voelen.

Hoe de juiste grootte kiezen?
Houd rekening met volgende criteria vooraleer een grootte van bench te kiezen: Uw hond moet normaal kunnen rechtstaan, zich omdraaien, en zich comfortabel leggen. Als de bench te groot is, zal u hond er zich niet veilig voelen. Als de bench te klein is zal hij zich er niet op zijn gemak voelen. Vraag raad aan de verkoper vooraleer een bench te kopen. Voor een puppy van een groot ras, mag u een bench kopen voor zijn grootte als volwassen hond, dit zal veel te groot zijn, maar u kan een afscheiding plaatsen in de bench om de bench te verkleinen.
Bench-Training
Lees dit document aandachtig alvorens de bench te gebruiken

Een bench, oftewel kamerkennel of hondenbox, is een metalen kooi die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel een bench helaas niet echt goedkoop in aanschaf is, loont de aanschaf ervan vaak toch de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is. Het gebruik van de bench maakt een mand overbodig.

Een hondenbench voor de auto is ideaal voor de veiligheid van de hond en chauffeur te verzekeren.

Voordelen van een bench:
  • Uw hond zal zich prettiger voelen in de bench wanneer hij alleen thuis moet blijven. De bench is voor de hond een soort hol waarin hij veilig is, zoals honden in het wild ook een veilig hol hebben. De kans dat hij de hele buurt bij elkaar jankt is daarom ook een stuk kleiner!
  • Uw hond krijgt de kans niet om 'rottigheid' uit te halen terwijl u weg bent. Toch prettig natuurlijk wanneer u zeker weet dat uw hond zich niet tegoed zal doen aan uw bankstel of uw vloerbedekking!
  • In de auto vormt de hond geen enkel gevaar voor de chauffeur. Als u toch een ongeval doet kunnen de hulpdiensten in alle veiligheid hun werk verrichten, vaak verliezen de hulpdiensten levensbelangrijke minuten omdat de hond agressief reageert uit paniek.
  • Wanneer uw hond nog niet (helemaal) zindelijk is, vergroot het gebruik van de bench de kans dat het toch 'droog' blijft terwijl u weg bent (ook 's nachts!). Een hond zal namelijk zijn eigen hol niet graag bevuilen.

Voordat u de hond in de bench opsluit wanneer hij alleen thuis moet blijven, moet u ervoor zorgen dat de hond de bench als een prettige, veilige, ligplaats gaat beschouwen. U zet de bench in de woonkamer, op een tochtvrije plek. Het liefst op een plek van waaruit de hond de kamer goed kan overzien (de meeste honden vinden dit prettig). In de bench legt u een deken of iets dergelijks, zodat de ondergrond aangenaam is om op te liggen (Zie pagina Bench accessoires).

Om de hond te wennen aan de bench geeft u hem een lekkere kluif die hij in de bench op mag eten of een hondenkoekje. Het deurtje van de bench blijft open, maar als de hond zijn kluif of het hondenkoekje wil meenemen naar een andere plek brengt u hem rustig terug naar zijn nieuwe 'plaats'. Dit houdt u een aantal dagen vol. Iedere kluif of ander lekkers (ook zijn eten) die de hond krijgt laat u hem in de bench opeten. U kunt het beste pas doorgaan met de volgende stap, wanneer de hond geen aanstalten meer maakt om zijn kluif mee te nemen naar een andere plek, maar rustig in de bench blijft liggen totdat hij is uitgekloven.

Is de hond eenmaal zover, dan gaat u door met de volgende stap. Iedere keer wanneer de hond wil gaan slapen, bijvoorbeeld na een wandeling of een spelletje, dan brengt u de hond rustig naar zijn bench. Als de hond in de bench gaat liggen (al dan niet op uw aanwijzing) beloont u de hond door hem een speeltje of iets lekkers in de bench te geven. Wanneer de hond een mand, een ligbed of iets dergelijks had, maak het de hond dan gemakkelijker door deze (in elk geval voorlopig) weg te halen. Past de mand of het ligbed in de bench, dan kunt u die daarin natuurlijk goed gebruiken! Wanneer de hond uit zijn bench komt met de bedoeling om op een andere plek te gaan slapen, brengt u hem, net zoals eerst met de kluif, weer rustig terug naar zijn plaats.

Is de hond zover, dat hij zonder problemen in de bench wil liggen slapen en deze zelfs regelmatig zelf opzoekt, dan sluit u als de hond gaat slapen voor een tijdje het deurtje. U geeft hem hierbij de eerste keer weer een kluif of een hondenkoekje. U gaat nog niet weg, dat is pas de laatste stap. Mocht uw hond nu toch onrustig worden en/of gaan janken of blaffen, dan is het heel belangrijk dat u juist nu goed reageert. Dat wil zeggen: zolang de hond onrustig is, negeert u hem volkomen! U mag hem vooral niet troosten of geruststellen, want dan voelt de hond zich beloond voor zijn onrustige gedrag en zal hij dit dus blijven herhalen. Ook kunt u beter niet op hem mopperen, want ook dan krijgt hij toch aandacht van u en dat is precies waar hij om vraagt. Zodra de hond stil is, ook al is het maar even, gaat u op dat moment naar hem toe. Wees niet uitbundig, maar open gewoon het deurtje alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Laat de hond direct gewoon zijn eigen gang gaan; het is niet de bedoeling dat u door uw gedrag de indruk wekt alsof er iets heel bijzonders is gebeurd.

Pas wanneer de hond rustig in de bench blijft liggen met het deurtje dicht, terwijl u thuis bent, neemt u de laatste stap. Als u (eerst voor korte tijd)weggaat, sluit u de hond op in de bench. Geef hem de eerste keer weer een kluif of hondenkoekje. Een extraatje om de hond zover te krijgen dat hij uit zichzelf met plezier in de bench gaat is nog het volgende. Leg regelmatig een paar hondenbrokjes of ander lekkers achterin de bench, op een moment dat de hond niet ziet dat u dit doet. De hond zal het al gauw de moeite vinden om telkens weer in zijn bench te gaan kijken of er misschien wel weer 'zo maar' wat lekkers ligt.

Misschien denkt u, als u dit verhaal gelezen heeft, dat een goede bench-training erg veel tijd en moeite zal kosten. In de meeste gevallen kunt u de omschreven stappen echter al binnen één tot twee weken allemaal nemen. Wel is het belangrijk dat u de hond echt stap voor stap aan de bench laat wennen en dat u daar zoveel tijd voor neemt als bij uw hond nodig is. Het resultaat moet namelijk zijn, dat de hond probleemloos alleen kan blijven in de bench, omdat hij dit als zijn eigen veilige ligplaats ziet. U mag de hond daarom ook nooit voor straf in zijn bench sturen (want dan wordt het juist een vervelende plek)! Als u kinderen heeft zult u erop moeten letten dat zij de hond als deze in zijn bench ligt ook nooit storen of lastigvallen. De bench moet juist een plek zijn waar de hond zich rustig terug kan trekken.

Wij wensen u veel plezier met uw hond en zijn bench. Bezoek onze pagina 'Bench accessoires' om de bench zo comfortabel mogelijk te maken voor uw hond.

info@agron.be